Legenda lui Mos Nicolae

In primul rand vreau sa zic ca acest articol este scris de Manau Vlad nu este COPY-PASTE .

Nicolae provenea dintr-o familie bogata, iar la moartea ambilor parinti a mostenit intreaga avere,norocosul, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiasi sau  fata de Basescu macar a incercat.
In noaptea de 5 spre 6 decembrie,sa zicem, se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sunt cuminţi sau rai ca sincer acuma cui ii mai pasa , lasandu-le in ghetute, dulciuri si diverse cadouri care deobicei sunt haine.Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata,are o parola de invizibilitate  de la Hitman.
De altfel, povestea darurilor imparţite pe furis in aceasta noapte incepe din anu …….. acum foarte mult timp.
Legenda spune ca trei surori asa sarace incat nu puteau posta pe facebook, nu se puteau casatori datorita situatie financiare  dificile si de aceea tatal lor vroia sa le vanda plus ca nu cred ca ar fi potrivita la varsta asta sa te casatoresti  si vai cata autorita avea tatal lor.Poate fiind ca era mulsuman.

Se spune ca atunci cand fata cea mare a ajuns la vremea maritisului,adica 18 ani, Nicolae,  a lasat noaptea, la usa casei lor, un saculet cu aur(si cu un numar de telefon) .
Situatia s-a repetat si in cazul surorii mijlocii, astfel ca, atunci cand i-a venit vremea si fetei mici, tatal s-a hotarat ca in noaptea dinaintea nuntii sa stea de paza si l-a vazut pe Sfantul Nicolae cum a urcat pe acoperisul casei si a aruncat pe horn un saculet care a cazut intr-o soseta ce era pusa la uscat.

De aici a aparut obiceiul asezarii sosetutelor sau a ghetutelor in noaptea de Mos Nicolae. Cardinalul l-a rugat pe nobil sa pastreze secretul, insa acesta nu a facut-o si de atunci fiecare sarac care primea ceva, ii multumea lui Nicolae.

Cei trei saculeti de aur facuti cadou fetelor au devenit simbolul Sfantului Nicolae, sub forma a trei bile de aur.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s