Simte ritmul, Gaseste-ti trupa!

ImageInițiativă a cinci liceeni reprezentând Adolceris (Asociația Elevilor Colegiului Național Emil Racoviță Iași) sprijiniți de un grup de artiști ieșeni, proiectul Bandabeat se adreseazăliceenilor pasionați de muzică, propunându-și să le susțină și să le dezvolte pasiunea.  Dacă aparții grupului țintă (15-19 ani), dacă te-ai imaginat vreodată în lumina reflectoarelor,  învăluit de energia sutelor de voci cântând la unison același refren electrizant, având în brațe forța cu care să impresionezi milioane de suflete printr-un cântec, dacă îți dorești să întâlnești și alți adolescenți dedicați acestei pasiuni comune și dacă îți propui să îți rafinezi competențele artistice și să îți formezi o imagine a lumii muzicale, credem că merită să parcurgi cu atenție informațiile de mai jos.

 

Întrebarea fundamentală: Ce este Bandabeat și cum mă poate ajuta?

 „Mișcare de susținere a tinerilor muzicieni ieșeni” – Proiectul își găsește relevanța în lipsa de sprijin de care adolescenții pasionați de muzică se lovesc atunci când își propun să ducă pasiunea lor la un nivel superior. Trecerea de la „bedroom rocker”, de la lecțiile individuale cu un profesor sau orele petrecute cu manuale și notițe în față, la experiența oferită de activarea într-un grup muzical susținut de unmentor cu experiență în domeniu reprezintă o adevărată provocare. Echipa organizatoare a Bandabeat își propune să creeze cadrul optim în care adolescenții să poată accepta această provocare.

„Find your band, feel the beat!” – Astfel, în urma unei selecții a participanților vom forma cinci grupuri muzicale (formații) prin directa implicare a membrilor juriului Bandabeat; pe parcursul a patru săptămâni acestea vor avea ocazia să repete gratuit bucurându-se de facilitățile unei săli de repetiții profesionist echipată, activitatea lor urmând a fi, pe cât posibil, monitorizată de membrii juriului. Totodată, echipa de specialiști s-a oferit să organizeze o serie de workshop-uri (ateliere) adresate fiecărui instrument în parte, incluzând bineînțeles și lecții pentru soliștii vocali.

Pentru că ne dorim să încurajăm spiritul creativ, cel puțin unul dintre ateliere va avea ca temăcompoziția. Astfel, în cadrul concertului final, ce va fi organizat la sfârșitul sesiunii de repetiții și formare, grupurile nou formate vor avea ocazia să prezinte atât piese cover cât și compoziții proprii.Prestația grupurilor va fi evaluată de juriu și va fi format un clasament.

Pentru cei care vor ocupa prima poziție, Bandabeat lansează o noua provocare. Aceștia se vor bucura de accesul într-un studio pentru a înregistra o creație proprie pe care o vom promova la nivel local prin intermediul partenerilor media. Momentan, ne aflăm în discuții cu o casă de discuri și căutam sponsorii necesari pentru a ridica miza concursului la un nivel superior, dar vom oferi detalii suplimentare la momentul potrivit.

Beneficiari: Mă pot înscrie?

 Bandabeat se adresează tuturor liceenilor ieșeni (15-19 ani – indiferent de profilul pe care îl studiază); aceștia se pot înscrie la una dintre secțiunile chitară, chitară bass, clape, percuție și voce. Conformcalendarului de activități, aceștia vor fi selectați de artiști cu experiență în câte unul dintre cele cinci domenii. Aceeași echipă de specialiști îi va dispune pe cei aproximativ 30 de liceeni selectați în celecinci grupuri ce urmează a fi formate.

 

Find your band and feel the beat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s