Premiera Audi A7

Audi A7 al doilea coupe cu patru uşi din Ingolstadt a fost lansat oficial, după prezentarea neoficială din timpul weekendului. Acest nou model nu înşeală aşteptările celor care au admirat conceptul Sportback prezentat anul trecut, urmând destul de fidel imaginea prototipului.

Audi îşi pune mari speranţe în acest nou model , privindu-l ca pe o combinaţie între un sedan, coupe şi Avant, moştenind de la fiecare tip de caroseriei – în ordinea enumerării anterioare- confortul, eleganţa, şi spaţiul. Ca dimensiuni acest nou automobil de nişă îşi respectă indicativul A7 şi integrează perfect între Audi A6 şi A8, având o lungime de 4,97 metri, o lăţime de 1,91 m şi o înălţime de 1,42 metri.

În materie de spaţiu, acest model pe care îl numim generic ”coupe cu patru uşi” dar care are de fapt 5, oferă un spaţiu demn de o limuzină pentru pasageri, dar la fel ca şi în cazul lui CLS, doar patru ocupanţi sunt bineveniţi la bord. Portbagajul înghite 535 litri şi tocmai datorită hayonului tip hatchback, acest model poate ajunge prin rabatarea banchetei spate la un volum de 1.390, care nu se poate compara cu un Avant, dar este mult peste ceea ce poate oferi un sedan de gabarit similar.

Motorizările oferite pentru noul Audi A7 sunt patru momentan, toate V6 cu injecţie directă. Gama se împarte în mod egal între benzină şi Diesel. Cele 2 pe benzină sunt 2.8 litri V6 ce dezvoltă 204 CP şi 3.0 TFSI ce produce 300 CP. Sunt disponibile doar cu transmisia S-Tronic cu 7 trepte şi tracţiunea quattro. Cel mai puternic motor disponibil momentan propulsează A7 până la 100 km/h în 5,6 secunde, în condiţiile în care are emisii de doar 190 g/km. Amatorii de Diesel au de ales între un TDI de 3.0 litri în versiunea de putere de 204 CP sau 245 CP. Cel mai puternic Diesel atinge 100 km/h în 6,5 secunde, iar versiunea economică îi va umple de mândrie pe cei cu priorităţi ecologiste, având emisii de 139 g/km şi un consum mediu de 5,3 litri la 100 km parcurşi. Foarte impresionant pentru un automobil cu pretenţii de lux.

Un alt avantaj al lui Audi A7 este reprezentat de preţuri, în Germania acest model urmând să aibă un preţ de bază de 51.500 euro, conform presei germane. Expunerea oficială publicului larg se va consemna la Salonul de la Paris, imediat urmând să intre în showroom-uri. În concluzie, putem spune că la prima vedere noul Audi A7 este un fel de CLS pentru contabili, având un stil mai puţin entuziasmant şi o prezenţă ceva mai discretă, dar se revanşează pe partea economică.

 

Sursa:ProMotor

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s