Balene eşuate pe o plajă din Noua Zeelandă

Pe plajele din Noua-Zeelandă balenele pilot                                                                      eşuează destul destul de frecvent

Abea astazi,navigand pe internet am descoperit acest eveniment…foarte important ,care chiar nu poate fi trecut cu vederea.Peste o sută de balene au eşuat pe o plajă izolată de pe o insulă a Noii-Zeelande.

In cadrul zilei de 21 februarie 2011,cativa amenii,ieşiţi la o plimbare  obisnuita pe plajă au descoperit 107 balene,dintre care doar 50 mai erau in viata,si au avut nevoie de  eutanasie.

Ne-am dat repede seama că ne-ar fi trebuit cel puţin 10-12 ore ca să le ducem în mare, dar, din cauza soarelui şi a căldurii, multe ar fi murit înainte“, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului protecţiei mediului.

Printre ipotezele avansate de oamenii de ştiinţă ca motivaţie a eşuării balenelor se numără faptul că este bruiat sistemul lor de orientare în ape adânci. O altă explicaţie ar fi că  ,de obicei,balene se afla in grupe,iar tot grupul urmează un membru bolnav şi astfel ajung la ţărm,de obicei esuand.

În Noua-Zeelandă sunt destul de frecvente situaţiile de acest fel. În septembrie 2010, aproximativ 80de balene pilot au eşuat.Iar in februarie din nou…acest numar se repeta.

Balenele pilot, numite şi globicefale, pot atinge 20 m lungime..Insulele canare -vulcanice, cu maluri abrupte , par a fi o statiune climaterica pentru balenele pilot , care viziteaza insulele pentru a se imperechea sau pentru a-si naste puii.Astfel aceste cetacee reprezintă cel mai frecvent tip întâlnit în apele neo-zeelandeze,iar din cauza acestor nereusite,numarul lor se afla intr-o groaznica descendenta .

Anunțuri

Un gând despre „Balene eşuate pe o plajă din Noua Zeelandă

  1. Ceva similar sa intampla si cu pasarile, in preajma centralelor eoliene. Progresul ne impinge spre distrugere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s