Olimpiadele si concursurile scolare: stres sau placere?

Stiu ca e o perioada in care se desfasoara foarte multe olimpiade la diverse materii. Mai ales in liceu, ne axam pe o anumita materie, maxim doua. Toata lumea stie ca e foarte greu sa obtii rezultate foarte bune doar la una, iar daca va aruncati in mai multe, e foarte posibil sa nu obtineti nimic la niciuna.

De ce se duc elevii la olimpiade? Pentru ca sunt impinsi de parinti si profesori? Ei bine, daca raspunsul vostru este da, sa stiti ca faceti o mare greseala. Ca sa participi la asa ceva trebuie sa simti pasiune pentru materia aleasa si sa lucrezi cu placere la ea, nu din obligatie. Raspunsul corect este ca elevii se duc la olimpiade pentru ca sunt constienti ca se pricep la un obiect, le place sa lucreze suplimentar si sunt constienti cat de importante sunt premiile si mentiunile obtinute. Satisfactia pe care o ai atunci cand munca ta este rasplatita printr-un premiu este nemarginita. Apoi mai este si faza ca esti liber doua zile de la scoala, mai iei cate un 10 si ai ceva de adaugat la CV.

Este normal sa fii putin stresat si emotionat mai ales inainte de concurs, dar aceste emotii nu trebuie duse la extreme: sa te panichezi, sa repeti ca n-ai nicio sansa, sa nu dormi inainte de ziua concursului etc. Tineti minte ca daca nu reusiti mare lucru acum, veti avea multe alte ocazii in viitor si mai ales ca din esec trebuie invatat, in niciun caz nu trebuie sa ne deznadajduim pentru totdeauna.

Inchei prin a va ura succes tuturor la viitoarele olimpiade si concursuri si prin a-i felicita pe cei care deja au participat la unele.

Anunțuri

2 gânduri despre „Olimpiadele si concursurile scolare: stres sau placere?

  1. E placut sa afli ca exista dorinta de perfectionare la unii elevi. Totusi, olimpiadele nu sunt masura calitatii invatamantului romanesc. Sunt o gramada de elevi din celelalte scoli care, din diverse motive, pierd interesul pentru scoala si, in consecinta, educatia lor lasa de dorit (… ca sa ma exprim elegant).

  2. Sunt de acord cu afirmatiile tale. Olimpiadele sunt un mod de a progresa in domeniul ales ,de a-ti testa capacitatile de invatare si de a castiga experienta. Desigur cea mai mare satisfactie este atunci cand incercarile tale sunt incununate de succes. Insa pentru a merge la olimpiada ai nevoie de determinare si este necesar sa fii pasionat de tot ce inseamna materia respectiva ,dar poti fi un elev bun si fara sa mergi la olimpiada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s