The countess

Filmul dezvaluie povestea „Contesei Sangeroase”, asa cum era supranumita Contesa de Bathory. Se casatoreste devreme, la doar 14 ani insa fragilitatea varstei la care a luat in piept viata va contrabalansa forta pe care o va dobandi in timp. Sotul ei, la inceput comandant de osti, apoi devenit comandant suprem al armatei maghiare, lipsind des si destul de mult timp de acasa din cauza ocupatiei, creeaza premisele pentru ca sotia lui sa dobandeasca din ce in ce mai multa putere. Este ajutata in demersul ei de buna sa confidenta, vrajitoarea Anna Darvulia, si capata in timp puteri care o faceau admirata si urata deopotriva. Dupa moartea sotului ei, Contesa Elisabeta se indragosteste de un nobil dar obsesia faptului ca nu mai este indeajuns de tanara incat sa-l farmece pe acesta o determina sa faca baie in sangele fecioarelor, din dorinta si convingerea ca asa va ramane vesnic tanara.
Adevarul despre Elizabeth Bathory este poate chiar mai ciudat si intrigant decat toate legendele, speculatiile si miturile populare infioratoare care s-au nascut in jurul ei. Contesa a fost una dintre cele mai crude, de temut si sangeroase personalitati ale tuturor timpurilor si un criminal in serie atat de feroce cum rar se consemneaza in istorie.
Filmul a aratat mai mult partea romantica a Contesei, dar din pacate adevarul istoric este mult prea crud si regizoarea filmului nu l-a evidentiat. Aceasta Contesa a fost una dintre cele mai mari criminale in serie si a ucis peste 600 de copile intre 12-15 ani. Cum se vede si in film aparatul ei preferat este acel cosciug “iron-maiden”. Era o femeie bolnava psihic si nu a fost singura din familia ei. Regizoarea filmului care este si actrita principala a incercat sa-i arate la inceput fata umana, dar aceasta fata nu a existat niciodata. Era pasionata de magie neagra si isi tortura servitoarele doar de dragul de a le vedea suferind. Contele Ferencz Nadasdy sotul acestei femei narcisiste era partas la “distractiile” ei, fiind si el un personaj crud si fara mila. Din pacate, cine cunoaste istoria acestei criminale stie ca atrocitatile erau facute in timpul vietii sotului ei si ea ii trimitea scrisori in care ii povestea pe cine a mai omorat si in ce mod. Intotdeauna si-a dorit “tineretea vesnica” si era convinsa ca daca se imbaiaza in sangele copilelor si bea sangele lor va vesnic tanara. Din pacate in acest film nu s-a aratat adevarul istoric si s-a mers pe o poveste de dragoste declansatoare a nebuniei, cruzimii si atrocitatilor. Oricum, este un film bun, ce merita vazut.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s