Avem nevoie de un vis ca sa suportam realitatea…

Ce este visul?… Visul este cel prin care fiinta umana se detaseaza de viata cotidiana apartinand unei realitati poate prea dure. Prin vis omul evadeaza cu scopul de a se regasi altundeva,intr-o lume onirica in care simte ca viata nu inseamna altceva decat un lant de intamplari fericite.
Dupa parerea mea visul devine un rezultat al dorintelor noastre subiective atunci cand omul se hraneste cu ceea ce isi cladeste el ca fiind ideal si cred ca omul a simtit mereu nevoia de a se detasa uneori de realitatea care poate deveni dura si lipsita de sensibilitate, una in care nu se poate integra.
Natura umana fiind duala de altfel caci avem atat dimensiune materiala cat si spirituala dispune de o sensibilitate maxima (latura sensibila din fiecare este cea care defineste individualitatea). Astfel atunci cand omul isi construieste instinctive o imagine a idealului, fie ca va reusi sau nu sa ajunga la indeplinirea sa, traieste mereu cu speranta ca va putea, cu dorinta de a merge mai departe. Visul este cel care il detaseaza de realitatea cruda si ii da forta necesara de a triumfa. De asemenea consider ca desi exteriorul isi poate lasa amprenta asupra evolutiei omului, visul va fi cel care ii va hrani sufletul si il va stimula spre a ajunge unde a dorit.
Totodata, cred ca visul daca este urmat cu perseverenta poate duce la realitate. Pornind de la o idée, un instinct care apparent poate fid oar o iluzie,se poate ajunge la infaptuirea unor lucruri care sa ne schimbe viata. Important este sa credem in el cu adevarat si sa avem incredere in capacitatile noastre.
In concluzie, consider ca realul vietii ar fi insuportabil daca nu ar exista visele, iluziile si sperantele. Dupa parerea mea visul este suportul,baza reusitei noastre, iar fara el ne-am pierde innebuniti intr-o realitate care ne-ar ucide incet incet.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s