Spune nu fumatului…

 

“Se face praf lumea” spunea Florin Chilian. Incerc sa ii inteleg pe cei care lasa tot pentru praf. Nu ar fi poate nimic de inteles pentru ca ei nu fac voluntar asta. In incercarea de a intelege fenomenul ma raportez la un viciu mai comun: fumatul. Buton, flacara, primul fum… si starea iti place… dar nu e cum te-ai asteptat inainte de a o aprinde. Si totusi de ce repetam asta? De ce e nevoie de atata hotarare ca sa renuntam?
Am citit undeva ca pentru a te lasa de fumat trebuie sa iti analizezi foarte constient gandurile subconstiente pe care le ai cand hotarasti sa scoti tigara din pachet, dar mai ales gandurile subconstiente pe care le ai cand revii asupra deciziei si o lasi acolo. Asta nu poate fii o regula pentru ca fiecare are cu totul alt subconstient. Si fiecare functioneaza diferit. Cu cat iti doresti mai constient sa te lasi cu atat iti piere vointa…
E oare dovada ca nu ne iubim viata, ca nu ne iubim plamanii, ca nu ne iubim corpul? Sau e dovada de mare slabiciune?
Anunțuri

2 gânduri despre „Spune nu fumatului…

  1. Ar trebui facuta si o promovare dpdv al costurilor. Daca un pachet de tigari costa 10 ron si se fumeaza jumatate de pachet pe zi (desi de obicei se fumeaza unul pe zi), ajungem la un cost lunar (30 zile) de 150 ron.
    Ce putem face cu 150 ron? haine, pantofi, muzica, film cu prietenii, o masa intr-un loc placut, rata la un televizor ultra-traznet… o gramada de chestii.
    Consider fumatul o metoda eficace de ars banii.

  2. Si eu sunt de parere ca fumatul e o metoda eficace de ars banii, dar din cate am observat cei care realizeaza acest lucru sunt tocmai nefumatorii, cei pe care nu ii afecteaza. Fumatorii ori nu realizeaza, ori nu ii intereseaza…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s