Uitata arta a scrisorilor(de dragoste)

Intotdeauna ne preocupam sa fim cat mai ocupati. Daca gasim un moment pretios de libertate, il irosim… poate cu prea multa prisosinta si perseverenta. Nu ne gandim la consecintele tragice pe care le-ar putea avea asupra noastra.

Un mod de a ne umple timpul pretios sunt scrisorile(de dragoste). Folosesc parantezele de rigoare pentru ca in general cand se vorbeste despre scrisori se iau in considerare numai cele de dragoste.

Omitand compunerile la engleza(ma refer la cele catre un prieten imaginar), nimeni nu mai scrie scrisori in ziua de azi… exceptand cererile de motivare a absentelor(care sunt numai teoretic scrisori).

Putem sa spunem ca a scrie scrisori de orice fel este o arta… ai nevoie de o imaginatie bogata si de un condei bine ascutit. Atunci poti sa vorbesti cu oricine…cam despre orice. Poti sa legi o prietenie, „sa rupi un lant de mult ruginit”, sa-ti sapi singur groapa si sa si cazi in ea… Poti sa fii cine vrei tu…Poti sa zbori pana la stele si sa te intorci inapoi intr-o secunda… Poti sa dai viata unei povesti care poate dura o eternitate… Poti sa retraiesti momentul cel mai frumos din viata ta, sau din contra…sa-ti plangi de mila…

Orice e posibil cand ai un stilou si niste hartii parfumate care stau pe biroul tau ratacite printre caietele de la scoala…

Asa ca apucati-va de scris!!!

Recomandare: Edward Sharpe& The Magnetic Zeros-Home (melodia care imi da mie cea mai multa inspiratie)

Anunțuri

3 gânduri despre „Uitata arta a scrisorilor(de dragoste)

  1. Superba idee… Tehnologia ucide romantismul.. Ma intreb, care va mai fi rostul arheologilor daca totul este digitalizat si totul se recicleaza? Ce vor mai gasi ei? Ne vom pierde trecutul?
    Ca exercitiu de scrirere a scrisorilor ramane, totusi, jurnalul sau forma lui moderna, blogul.

  2. Nu stiu ce sa zic despre scrisorile de dragoste. E un exercitiu bun, si un gest mereu apreciat cred, depinde de cat de sensibil e fiecare. Si de cat de liber se simte in fata unei foi albe.
    Oricum, melodia imi place la nebunie 🙂

  3. Intotdeauna o scrisoare de dragoste va fi un gest nobil dar in zilua de azi fetele nu mai apreciaza acest gest din partea baietilor…Acum tehnologia i-a depasit pe unii dintre noi….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s