Sănătate şi nesănătate

”Cercetătorii au arătat că…”

Breasla cercetătorilor a ajuns la un compromis:  Margarina (grăsimile vegetale hidrogenate) şi Prăjelile distrug organismul.

De aici pleacă multe supoziţii: evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi, consumul de alcool, carnea roşie,  produsele de fast food(aici intră şi ciocolata), etc….

Până la urmă, ce-ţi mai rămâne de mâncat?

Fructe şi legume.

Dar nici ăstea nu-s bune, că-s tratate sau modificate genetic.

Dar ce zic cercetătorii români? Există numai ”Biblia alimentară”, scrisă de domnul Gheorghe M., (o listă cu aditivi alimentari şi efectele lor) şi multe lucrări practice care se bazează pe datele furnizate aici.

Mă îndoiesc că respectarea normelor scrise pentru o alimentaţie sănătoasă te poate face sănătos, însă poate este un sâmbure de adevăr în această legendă vie. Poate  că dezechilibrul dintre opiniile exprimate în această privinţă este ceva normal, având în vedere prăpastia dintre ce se spune şi ce s-a descoperit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s