Invatamant sau greva?

Ieri , 17 martie, targul nostrua  fost vizitat de primul ministru Boc impreuna cu intregul guvern.   Pentru miscarea sindicala a fost o minunata oportunitate de a atentiona inca o data (daca nu era evident deja) asupra carentelor din sectorul bugetar, inclusiv invatamant. Alaturi de dl Musteret am fost trimis si eu , ca din partea scolii. Desi eram constient si convins de situatia disperata si si catastrofala a invatamantului, cel mai greu mi-a venit sa strig si sa urlu lozincile sindicale – care, de altfel erau foarte bune si corecte. De ce imi era greu?

Am stat si m-am gandit. Practic, prin natura meseriei, predicam ordinea, disciplina, o abordare sistematica si integrala a oricarei activitati.  Cerem  de la elevi (si de la noi) sa devina niste „oameni asezati”. In aceasta lumina, a iesi in centru, in fata prefecturii ca sa strigi ceva, orice, sa protestezi in gura mare, devine o incalcare a propriilor principii. Ma reneg !

Anunțuri

3 gânduri despre „Invatamant sau greva?

 1. draga colega,
  am participat de mai multe ori la manifestari sindicale.in aceste momente „delicatetea”presupusa a fi proprie unui educator este supusa la incercare de postura uneori turbulenta a protestatarului.
  as vrea sa-ti reamintesc citeva lucruri:
  1.guvernantii oricare au fost ei n-au manifestat nici grija,nici respect pentru educatori.
  2.tot ce s-a obtinut,si au fost destule succese obtinute prin actiuni sindicale,au fost urmarea manifestarilor mai elegante si uneori depasind eleganta.
  3.din pacate nu traim intr-o societate care sa fi inteles in intregime si in integralitatea ei importanta educatiei.multi acuza pe educatori si nu intotdeauna pe drept.
  4.este mult de lucru cu guvernantii ,cu parintii elevilor,cu elevii pentru a-i aduce la constiinta importantei educatiei.este un front de lucru imens si de durata.
  PINA ATUNCI,COLEGA,NICI O FORMA DE MANIFESTARE NU E DE IGNORAT SI DE DESCONSIDERAT.TREBUIE SA FIM CONSTIENTI CA NIMENI IN LOCUL NOSTRU NU SE VA LUPTA
  PENTRU DREPTURILE NOASTRE.
  p.s.daca stiii ca exista alte modalitati,elegante,de a atinge aceleasi scopuri,fa-le publice!Pina atunci te rog sa accepti ca gradinarul obtine niste fructe splendide murdarindu-se uneori cu gunoi sau cu pamint….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s