Invitatie in Gradina Botanica

Copii, babe si mosnegi. Era titlul unei carti despre lumea vazuta prin ochii copilariei. Mi-am adus aminte de ea cand am vizitat zilele trecute Gradina Botanica. Vremea nu era frumoasa, nori si putin rece, si cu toate acestea o multime de lume luase cu asalt Expozitia “Flori de toamna” – editia a 33-a!!!

Expozitia, cel putin la fel de frumoasa ca anul trecut, cu serele –expozitie renovate si amenajate minunat (s-a schimbat directorul de cativa ani?) cu exponatele asezate artistic spre placerea ochiului (trebuie sa fie mana unui designer priceput – felicitari celui care s-a ocupat de asta), siruri de flori de toate felurile si aranjamente florale, muzica instrumentala fericit aleasa, toate vin sa incante vizitatorul si sa ii ofere un moment de placere si liniste in toata fugareala cotidiana.

Gradina ofera un spatiu de dialog cu timpul (amintiri , meditatii).  Ne-am plimbat si noi alaturi de copii care aveau tot timpul din lume (o fugareala contiuna si o lume intreaga de descoperit), indragostiti pe banci – pentru care timpul se oprea in loc – prea preocupati de fericirea lor pentru a mai privi la oamenii din jur dar patrunsi de peisaj, batrani pensionari ducand nepoti de mana – oameni pentru care timpul a fost partener de drum lung, de acum impacati cu el….. multi. Maturi nu erau. Probabil vremea de afara ii incuraja sa stea linistiti la caldura caselor si sa guste din dulcea hodina.

Daca aveti timp (si vointa) mergeti si clatiti-va sufletul vizitand expozitia “Flori de toamna” din Gradina Botanica (dureaza pana pe 8 noiembrie).

Cateva imagini gasiti la adresa : http://www.box.net/shared/egxqralg0t

Anunțuri

2 gânduri despre „Invitatie in Gradina Botanica

  1. Gradina a trecut in administrarea UAIC unde treburile se fac serios…

  2. la ce tzine de specialitatea lor se vede cu ochiul liber ca treburile se fac serios. Totusi, situl http://botanica.uaic.ro arata oribil. ar putea folosi altceva gen http://www.webs.com care e mai simplu si mai de efect, plus ca ofera o gramada de chestii: forum, blog, album foto, membership, rss, … ar avea un impact mai mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s