Despre Start Me

Acum cateva luni la noi in scoala au venit doua domnisoare din partea organizatiei studentesti AISEC si ne-au prezentat un program, Start Me, organizat pentru elevii de clasa a11a.

Proiectul isi propunea sa informeze tineretul cu privinta la conceptul de „local mind-shift”, adica schimbarea mentalitatii la nivel local pentru a face o diferenta la nivel mondial.

Personal, marturisesc faptul ca nu datorita celor doua am hotarat sa ma inscriu in program, pentru ca ele nu au reusit sa ma convinga. Dar am auzit impresii de la prieteni care aveau prieteni care fusesera in anii trecuti in acest proiect si care ii dadeau un feed-back extrem de bun.

Am completat constiincioasa formularul, l-am trimis, si am fost acceptata.

Pe masura ce programul se desfasura, organizatorii (Sami, Elena, Alexandra, Mada, Ioana, Alex, Dan, Edit, Ilinca si desigur Lavinia, care a stat cu noi din motive mai… subiective :)) ) au reusit sa abordeze teme super interesante si chiar sa ne transmita ceva.

Fiecare din cele 6 weekenduri ale proiectului era dedicat unei teme: Environment, Education, Religion and culture, Politics and Economics, primul weekend pentru team-building si ultimul pentru premiere. Timpul ne-a fost ocupat de proiecte, prezentari, discursuri si tot felul de chestii cu scop educativ.

Desigur, nu a fost all work and no play, mai de graba more play and less work, insa desi parea ca ne jucam, la sfarsit discutam despre ce am invatat in timpul jocurilor, si de obicei chiar erau chestii interesante. Incercati voi sa contruiti un castel de pahare de plastic, in care ultimul etaj sa aiba 3 pahare iar voi sa aveti doar 2 :)). Sau sa va intelegeti cu niste „derdians” care tipa daca nu respectati niste reguli pe care nu le stiti!

Acum, la sfarsit de program, vad ca a fost o experienta cat se poate de constructiva pentru mine. Am cunoscut oameni super, am invatat sa schimbarea porneste de la mine si ca daca intarzii, voi canta Backstreet boys (ceea ce nu e neaprat ceva rau, din punctul meu de vedere).

Programul se va desfasura si anul viitor, in toamna (probabil luna octombrie) si vor lua parte atat elevii de clasa 11a cat si cei de a12a. Pentru detalii, poze etc., puteti intra pe www.startme.ro.

Anunțuri

6 gânduri despre „Despre Start Me

 1. Hello 🙂

  Motivele mai subiective pt care am participat si eu la trainingurile Start Me – desi nu sunt eleva si nici parte din comitetul de organizare 🙂 – au fost in principal urmatoarele doua – si le spun aici pt ca la fel de bine pot fi si motivele viitorilor participanti StartMe:

  1. Sa profit de informatiile din acest training pt ca stiam ca sunt calitative, super interesante si transmise in moduri .. inventive! 🙂 si de asemenea pt ca speakerii implicati in program au fost unii deosebiti si inspirationali – si aici pp ca cei care au fost in StartMe stiti la cine ma refer: Dan Schipor, Sami, Alexandra Grigorosoaia, Anca („MaiBine”). Astfel am avut sansa sa recuperez oarecum lipsa de astfel de programe oferite elevilor pe vremea cand eram eu in liceu, in orasul meu natal mic.

  2. Sa ma implic in organizarea programului impreuna cu ceilalti membri AIESEC pt ca o astfel de experienta modeleaza personalitatea si modul perceperii celorlalti si a propriei persoane.

  In afara acestor obiective … bineinteles ca am avut si alte beneficii 🙂 Surprises came along! 🙂

  Pt mai multe detalii despre AIESEC si viitorul proiect StartME go on http://www.aieseciasi.ro

  Numai bine!

 2. Ma bucur sincer sa aud pareri si impresii de genul asta despre proiect. Asta inseamna ca am reusit noi, intreaga echipa Start ME, sa ne indeplinim scopul. :X Multa bafta in tot ceea ce vrei sa faci! :*

 3. Pingback: Testimoniale « START ME

 4. Sper sa mai putem trece printr-o astfel de experienta impreuna 🙂 bineinteles, nu va mai fi aceeasi echipa, dar din nou s-au strans oameni care tin la voi.
  Precum spunea si Ilinca, ne bucuram sa vedem ca am reusit sa ne indeplinim scopul.

  Take good care of your dreams 🙂

  Ioana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s