Poveste

Intr-o zi un tanar statea in centrul orasului spunand ca el are cea mai frumoasa inima din tot tinutul. Au inceput sa se adune tot mai multi oameni ca sa-i admire inima cea frumoasa. Nu avea nici un semn, nici un defect, era perfecta. Tanarul era foarte mandru si se lauda tot mai mult cu inima lui cea frumoasa.
Deodata, in fata multimii a aparut un om in varsta care a spus: ”Inima ta nu este nici pe departe asa de frumoasa ca a mea”. Multimea si tanarul s-au uitat la inima batranului. Inima batea cu putere, dar era plina de cicatrici, avea petice care nu se potriveau exact si cateva margini zdrentuite. In unele locuri se vedeau niste adancituri ca niste gauri. Oamenii se uitau cu ochii mari de mirare, intrebatori. Cum putea sa spuna batranul ca inima sa era mai frumoasa? Tanarul s-a uitat la inima batranului si a inceput sa rada. ”Cred ca glumesti”, i-a spus el zambind. ”Compara inima ta cu a mea. A mea este perfecta, iar a ta este o amestecatura de cicatrici si rupturi.”
“Da”, a spus batranul, ”Inima ta arata perfect, dar n-as face schimb cu tine. Vezi, fiecare cicatrice reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea. Am rupt cate-o bucatica din inima mea si am daruit-o, iar ei mi-au dat bucati din inimile lor cu care sa umplu golurile ramase. Pentru ca nu toate bucatile s-au potrivit am si cateva margini zdrentuite pe care le pretuiesc pentru ca-mi amintesc de dragostea pe care am impartit-o. Uneori am dat fara a primi in schimb. De aceea sunt aceste scobituri –daruind iubire iti asumi un risc. Desi ranile sunt dureroase,ele raman deschise ca sa-mi aminteasca de iubirea pentru ei si sper ca intr-o zi se vor intoarce sa umple locul gol. Asadar vezi acum ce este cu adevarat frumos?
Tanarul a ramas tacut, iar lacrimile ii curgeau pe obraji. S-a indreptat catre batran cu inima lui tanara, perfecta si frumoasa, apoi a rupt o bucatica din ea. I-a oferit-o batranului cu mainile tremurand de emotie.
Batranul a luat bucatica,a pus-o in inima sa, apoi a smuls o bucatica din inima sa cu cicatrici cu care a acoperit rana din inima tanarului. Tanarul s-a uitat la inima lui..nu mai era perfecta, dar era mult mai frumoasa ca oricand…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s