Festival de capoeira

       

     Acest eveniment se constituie într-o manifestare culturala, sociala si sportiva la care vor lua parte numeroase persoane din diferite tari precum si din diverse regiuni ale României, reprezentând traditii si practici culturale diverse. În cadrul evenimentului se va prezenta o parte a culturii braziliene reprezentata de capoeira, aici incluzându-se toate manifestarile ce apartin sferei de influenta a acestei practici cultural-sportive: capoeira, atelier de muzica cu instrumente traditionale, maculele, samba de roda, puxada de rede, forro, frevo.

      Acest eveniment va avea o importanta deosebita deoarece va fi prima editie inclusa într-un circuit mondial de capoeira. Deasemenea acest eveniment va celebra împlinirea a 20 de ani de la fondarea Grupului Capoeira Brasil (unul dintre cele mai importante grupuri de capoeira pe plan mondial), la care este afiliata si Asociatia Sportiva K-NOI.

       La acest eveniment si-au anuntat prezenta personalitati de rezonanta mondiala ai acestei discipline cultural-sportive:

       Jose Maria da Silva Filho (Mestre Cibriba) una dintre personalitatile marcante ale Grupului Capoeira Brasil, aceasta fiind o organizatie mondiala de capoeira cu filiale pe cinci continente. Mestre Cibriba, licentiat în educatie fizica si sport în cadrul Universitatii de stat din Ceara, N-E Braziliei, a dezvoltat o puternica traditie de capoeira pe toata Coasta de Azur, Franta. Deasemenea este coordonator al unor asociatii de promovare a capoeirei si al culturii braziliene cu sediul în Franta, Spania, Brazilia si România.

      Michel Oliveira Da Silva (Professor Tiago) preda capoeira în Toulouse, Franta. Este un jucator de capoeira foarte apreciat atât în Brazilia cât si în Europa. Abilitatile fizice si maiestria tehnica iesite din comun i-au atras porecla de “Estilo”.

       Deasemenea vor participa practicanti de capoeira atât din România (Iasi, Piatra Neamt, Bacau, Bucuresti, Cluj, Satu Mare, Brasov, Pitesti, etc.) cât si din strainatate (Franta, Ungaria, Polonia, Moldova).

       În cea de-a treia zi a festivalului între orele 19:00 si 20:30 la Sala Polivalenta va avea loc un spectacol deschis publicului, cu intrare gratuită, în cadrul căruia spectatorii vor putea urări atât capoeira cat si câteva practici ludice colaterale (maculele, samba, frevo).

                                                                                                  VĂ AȘTEPTĂM !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s