De ce?

De ce oare la primele ore ale diminetii autobuzele sunt pline de batranei si batranele matinale? PENTRU CA AU LIBER PE AUTOBUZ SI ISI EXERCITA DREPTUL…si parca ar avea un radar si se urca in autobuzele care sunt pline aproape numai de elevi si studenti.
Oare ce probleme atat de importante pot avea aceste minunate creaturi incat sa se porneasca de acasa in fiecare dimineata? De ce nu dorm si ei mai mult acum ca au tot timpul din lume? De ce tin neaparat sa fie prezenti in cele mai aglomerate locuri din oras numai la orele de varf cand tot omul se duce sau intoarce de la scoala, facultate sau servici? De ce te inghesuie in autobuz si de ce dau din coate si vorbesc colorat pentru a obtine un loc pe mult ravnitele scaune? De ce te calca si nu isi cer scuze? De ce se comporta ca si cum totul li s-ar cuveni? De ce sunt mereu nemultumiti?
De ce este imperios necesar ca isi faca piata doar dimineata la ora 8? Atunci sunt preturile mai mici si legumele mai frumoase? Eu sincer ma indoiesc.
Am citit undeva…nu mai stiu exact unde anume, ca in nu stiu ce tara sa dat o lege: Batranilor le este interzis sa cicrule cu mijloace de transport in comun in intervalul orar: 07:00-09:00 si 15:00-17:00
In ceea ce priveste cedatul locului e o alta copioasa poveste. Ca sa ma fac inteleasa: de 18 ani merg pe jos sau cu autobuzul. Poate intr-o zi nu ma simt bine, sunt obosita (pentru ca vin sau ma duc la scoala), ma framanta o problema si nu imi doresc decat sa stau frumusel pe unul din scaunele de plastic si sa ma uit pe geam. In aceste minuntate circumstante ce drept ai TU, BATRANE, sa vi la mine si sa-mi zici : Da-mi voie sa stau eu acolo”?? Daca am bunavointa de a ceda locul, o fac din proprie initiativa conform celor 7 ani de acasa. Nu?!
Si in plus din punctul meu de vedere este si o discriminare. De ce sa oferim locul persoanelor trecute de a2a tinerete? Nu tot ce este batran este si stricat/ofilit/expirat. Asadar de ce sa ii jignim oferindu-le locul?
Dragilor, eu inteleg ca aveti o varsta anume, ca sunteti mai intelepti, ca ati trecut prin viata…cu bune si rele, ca noi, nu ne putem compara cu voi… dar va rog…un pic de bun simt:) totul are o limita

Anunțuri

Un gând despre „De ce?

  1. Pentru ca trebuie sa prinda rand la sirurile interminabile de la cabinetele medicilor din policlinici sau la laboratoarele de analize medicale. Altminteri, nimeni nu s-ar supune, de bunavoie, calvarului de a fi inghesuit si de a respira duhoarea nesimtitilor care nu se spala dimineata sau/si s-au imbracat cu hainele de ieri (in cel mai bun caz)….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s