De ce hartiile se ridica spre cer si sunt mancate de randunele?

In momentul in care arunci o hartie, in mod normal, aceasta, cade pe pamant. Totusi, pe terasa Jue Wian Tai ( Intalnirea nemuritorilor ), ea se ridica spre cer, in loc sa cada in valea adanca.
Acesta este motivul pentru care terasa poarta si un alt nume: Sheng Biao Tai ( Terasa ascensiunii petitiilor ). Calatorii sau simpli turisti prefera acest loc, unde isi scriu dorintele pe foi de hartie galbene, le rup in bucatele, pe care le arunca in vale, tocmai pentru a asista la acest fenomen neobisnuit: hartiile isi iau zborul, plutesc prin aer, nu cad. In acel moment apare un nor de randunele care „ataca” si mananca hartiile. Cu cat sunt mai multe bucatele de hartie, cu atat si randunelele sunt mai numeroase. Dupa terminarea „ospatului”, randunelele dispar. Nu se stie de unde vin, nici unde se intorc

Anunțuri

2 gânduri despre „De ce hartiile se ridica spre cer si sunt mancate de randunele?

  1. Desi nu stiu care ar putea fi explicatia fenomenului, e o chestie frumoasa.
    Gets you thinking, too…
    De ce oamenii simt nevoia sa isi scrie dorintele undeva? Si tot aici intra si: de ce oamenii arunca un banut in fantani arteziene, de ce isi pun dorinta cand sufla in lumanari, cand se trece in nou an, etc?
    Dar ideea cu foita care se ridica la cer e chiar foarte frumoasa. Ma gandesc ca ceea ce atrage e ideea ca dorinta TA face acea foita speciala. Datorita faptului ca TU ti-ai scris dorinta acolo, acea foita devine speciala, si, in loc sa cada asemenea tuturor celorlate foite din lume care sunt aruncate, pluteste.
    Daca fenomenul asta e intr-adevar real, cred ca e ceva ce merita vazut.

  2. probabil ca locul acesta e pe un munte, de vreme ce este o „vale”, ceea ce inseamna ca poate fi un curent de aer ascendent pe langa munte. cat despre randunelele care nu se stie de unde vin…. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s