CaféKultour

Timp de 16 zile, 6 cluburi si cafenele din Iasi se vor transforma in locuri de manifestare a culturii locale si internationale.Cunoscut din anii trecuti sub denumirea de Saptamana Cafenelelor, CaféKultour revine intr-un format extins pentru a re-aduce cultura in spatii neconventionale. Publicul localurilor iesene Café Sage, Dublin Pub, London Pub, Café Acaju, Club RS si Libraria-cafenea „Avant-Garde” va avea ocazia sa savureze 16 seri de concerte, piese de teatru, proiectii de filme, lecturi si dezbateri.

Iata programul, incepand cu ziua de maine…k restu’ au fost pana acum.

Luni, 13 aprilie, ora 18.00
– Lansare de carte: Un Coup De Des. Representation Du Hasard Dans La Litterature de Radu Petrescu, Editions Junimea, 2009
Libraria – cafenea „Avant-Garde”
– Invitata: prof. dr. Simona Modreanu– Proiectie de film: „Un chien andalou” de Louis Bunuel et Salvador Dali
– Interactiune neconventionala intre actori si public

Cartea autorului iesean este interogaţie asupra rolului şi funcţiilor hazardului în opera literară, printr-un demers comparatist efectuat de-a lungul unei serii de texte şi concepţii poetice aparţinând unora dintre cei mai importanţi scriitori francezi şi străini.

Marti, 14 aprilie, ora 19.00
Prabusirea Casei Usher (Franta, 1928) – proiectie de film mut cu acompaniament live de muzica si versuri
– Regia: Jean Epstein (Franta)
– Ilustratie muzicala: ansamblul Einuiea
Club RS

Filmul Prabusirea Casei Usher, dupa povestirea omonima a lui Edgar Alan Poe, in regia lui Jean Epstein, cu insertie de versuri din „Florile răului” de Charles Baudelaire, va fi ilustrat din punct de vedere muzical de trupa Einuiea.
Improvizaţiile muzicale live reprezinta un proiect inedit al ansamblului Einuiea care a susţinut numeroase recitaluri în spaţii neconvenţionale si a acompaniat proiecţiile nocturne ale unor filme mute din expresionismul german şi impresionismul francez.

Miercuri, 15 aprilie, ora 18.00
Lecturi Publice Ale Scriitorului Calin Torsan
Libraria-cafenea „Avant-Garde”

Calin Torsan este muzicant in trupa Einuiea (a cantat si in Domnisoara Pogany), a publicat texte in doua volume colective si si-a lansat prima carte de proza scurta in 2005 (Şcoala de mucenici). In Recycle BUN – micro-roman recent aparut la editura Humanitas, prozatorul Călin Torsan se-ntoarce şi culege – şi nu la calculator, ci… în plină stradă sau la locul de muncă, după „regula celor 3R: Recuperare, Recondiţionare, Refolosire” (Paul Cernat) – fărâme de realitate, după ideea recondiţionării resturilor existenţiale. Rezultatul este o carte ce se scrie din zeci de intamplari si ganduri aleatorii, o carte-cos a lucrurilor pierdute sau aruncate de altii.

Joi, 16 aprilie, ora 19.00
Concert Einuiea, albumul „Noa”
Moldova Mall, etaj 6

Einuiea este un grup bucureştean născut în 2003. Componenţa a rămas neschimbată încă de atunci:
George Turliu – voce, kazoo, baglamas, saz
Călin Torsan – instrumente de suflat
Silviu Fologea – chitară
Juan Carlos Negretti – percuţie

Cvartetul interpretează muzica proprie, stilul definitoriu fiind world music.

Einuiea a concertat în multe cluburi bucureştene, în ţară şi în străinătate. Ca experienţă emblematică rămâne participarea în standul românesc de la Expoziţia Mondială din Aichi, Japonia. De altfel, al doilea album al grupului, „Noa”, este străbătut de o discretă atmosferă niponă. Primul disc, epuizat în momentul de faţă, „Povestiri bizantine”, a refăcut subiectiv un vechi traseu muzical bucureştean.
Pe lângă activitatea concertistică, Einuiea colaborează constant cu Teatrul Nottara, a realizat muzica câtorva scurt-metraje, a compus şi interpretat muzică şi pentru alte spectacole de teatru, sau pentru filme mute clasice.

Intregul articol il veti putea gasi la http://www.iasi.com/evenimente/Caf%FD%FDKultour_2009_1131/


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s