Din tabieturile parintilor care isi transporta copiii dimineata la scoala

De fapt, ar fi trebuit sa se numeasca „Ghidul parintelui ultra mega ingrijorat(sau nesimtit, depinde de caz)”, dar era mult prea vag, asa ca va trebui sa ma multumesc cu acesta. Ce urmeaza acum? Niste reguli, fireste. De ce? Pentru ca putinii parinti ”anormali”, care isi lasa copilul cu o strada inainte de scoala sau macar la cativa metri de poarta, sa se conformeze si sa devina parinti grijulii.

Deci ,ce trebuie sa faci ca sa fii un parinte ”normal” atunci cand iti lasi copilul la scoala?
Orice parinte normal isi face loc printre ceilalti parinti grijulii : claxoneaza, tipa, injura. Nici nu poate concepe sa nu isi lase copilul in poarta scolii, avand in vedere numarul mare de pericole care exista in lume. Mai ales pedofili. Pana face cei 3-4 pasi pe care i-ar avea normal de parcurs inainte de a intra pe poarta, copilul poate fi acostat de 3-4 pedofili. Asa ca de ce sa riste? Este mult mai usor sa intre in poarta, trecand peste cei care vin pe jos, doar e ghinionul lor ca nu au masina sau parinti iubitori,nu? Eu as merge si mai mult. Daca as putea, l-as ruga pe tata sa ma lase in fata clasei. Propun ca de acum sa se construiasca strazi in loc de coridoare in scoala, iar parintii sa isi poata lasa odoarele chiar la usa.
Si cum sa arati ca esti un parinte iubitor daca nu iti pupi minunea cel putin cinci minute inainte sa iasa din masina, chiar daca ceilalti parinti asteapta nerabdatori sa faca acelasi lucru si te claxoneaza plini de nervi, chiar daca blochezi poarta si  pentru fraierii care vin pe jos ? Copilasul tau este cel mai important si nu va putea invata nimic fara zece ventuze de ale tale pe fata.

Acest articol a fost scris dupa o indelunga observatie a acestui fenomen, care se manifesta la cel putin 3 scoli diferite.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s