Oricand cu mai multa sau mai putina placere

Ieri elevii din liceul Racovita au avut la dispozitie sala Gaudeamus de la CCS pentru a viziona piesa de teatru „Oricand cu placere„, parte din proiectul Arta da, droguri ba.

Desigur, copii, nu va drogati, e rau. Asta am inteles cu totii. Aceasta e mesajul principal al piesei, care isi propune sa prezinte cum cineva poate fi foarte usor atras in aceasta lume a cluburilor, pastilelor, prafurilor, dealerilor etc. si cat e de greu sa iesi din ea.

Ceea ce nu am inteles este de ce s-a considerat ok pentru colegii nostri de gimnaziu sa participe la aceasta piesa. Sunt de acord, si ei sunt in pericol, si ei vad lucrurile astea in jurul lor si mai ales la televizor, insa continutul piesei era putin cam explicit. Injuraturi, scene si aluzii sexuale, toate acestea sunt prezente in piesa.

E adevarat ca ei vad lucrurile astea in jurul lor in fiecare zi, si poate si mai rau. Mesajul piesei era cu totul altul, unul cat se poate de educativ, insa modalitatea in care s-a ales transmiterea acestui mesaj ar fi fost mai potrivita pentru elevii de liceu.

Dar nici acestia nu au fost cu totii impresionati. Eu ma numar printre indecisi. Nu pot spune ca m-a frapat ceva din piesa. Eram constienta dinainte sa vizionez aceasta piesa ca drogurile grele de genul cocainei si heroinei sunt daunatoare fizic, moral si oricum mai vreti voi, insa scenele cu animatoare care se saruta senzual, cu Ecler imbracat in Fizz si cu Tudor si Alexia petrecand momente foarte tandre nu m-au ajutat in mod deosebit sa imi maresc repulsia fata de acestea.

Initiativa, de altfel, este laudabila. Piesa nu a reusit sa ma sensibilizeze in sensul de a evita si mai mult drogurile, insa mi-a facut placere sa o vizionez.

Daca doriti intr-adevar ca ceva sa va oripileze in priviinta drogurilor, va recomand „Requiem for a dream„, un film care trateaza aceasta problema cu mult mai multa duritate si, dupa parerea mea, mai convingator.

Pe aceeasi tema, va ofer spre auditie melodia Not an addict de la K’s Choice.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s