Videos kill real music

[Acest articol are unicul scop de a imi exprima mie revolta. Nu pretind ca parerea mea sa fie general acceptata. Este scris la nervi si trebuie luat ca atare.]

Dimineata, muzica este- sau ar putea fi- o modalitate foarte buna de a trezi oamenii-in special elevii- napastuiti de soarta sa se trezeasca pentru a merge…. unde altundeva? La scoala!

Insa dragele posturi romanesti de muzica, cum ar fi U TV, Kiss TV si MTV(da, chiar si cei din urma au intrat in „mocirla”), nu fac altceva decat sa difuzeze la nesfarsit aceleasi piese proaste. Pe sistemul asta, in fiecare dimineata macar doua dintre posturi difuzeaza melodii in care niste domnisoare ce poarta niste piese vestimentare destinate spre a fi purtate NUMAI sub alte piese vestimentare, si nu ca atare, fac frumos dus impreuna, pe un fundal de muzica cu un ritm fara nici o valoare artistica, si versuri in engleza. Desigur, versurile sunt in engleza pentru ca in primul rand e rusine sa canti in romana chiar daca, guess what?, esti roman, si in al doilea rand, au impresia ca in engleza nu intelege nimeni cat de idioate sunt cuvintele de fapt. Unfortunately(pentru oamenii care „canta”), oamenii care se uita la televizor incep sa se prinda si de engleza. Si mai unfortunately (de data asta pentru ceilalti, care plang cand se uita in jurul lor), oamenii au fost convinsi de aceasta muzica proasta, ca versurile idioate in romana sunt cat se poate de ok in engleza.

De exemplu: O fac ca un camion suna cat se poate de stupid in romana. In engleza insa (I do it like a truck) are o valoare artistica deosebita.

WRONG!

Si nu face exceptie nici o parte din muzica din strainatate, care isi bazeaza succesul in principal pe prezenta macar unei fete dezbracate in videoclip. Se considera ca aceasta poate sa inlocuiasca armonia muzicala si sensul versurilor. De fapt, non-sensul versurilor.

Militez, deci, pentru muzica buna de altadata, pe care o consider buna nu pentru ca e veche, ci pentru ca are valoare sentimentala, artistica si muzicala. Macar pe vremea cand muzica era difuzata la radio, o melodie proasta era proasta si gata; nu mai putea fi salvata in ochii publicului neavizat de un videoclip semi-pornografic. 

Sacara Mihaela

Anunțuri

2 gânduri despre „Videos kill real music

  1. oo da… versurile in engleza sunt partea mea preferata la trupele romanesti… pe langa versuri de genu „move your poonani, go make yourself somebody”, traducerile de prut,mot-a-mot, de genu „change the file” pt a „intoarce foaia”, expresie care nu exista in engleza si greselile de gramatica par mici copii

  2. uite fix de asta deschid eu dimineata calculatoru’ si ascult radio:> si pe langa faptu ca imi aflu si horoscopul, ma mai delectez si cu alte minunate stiri:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s