Locuințe eco

         Zilele trecute am citit un articol înt-o revistă despre viața eco. Se pare că noile tendințe implementate în unele țări eco sunt acoperișurile ecologice. Aceste tipuri de locuințe presupun plantarea unor grădini pe acoperișuri; îmbină practicul cu plăcutul și reprezintă o modalitate de a trăi în armonie cu natura.

      Ce implică aceste grădini? Acoperișurile orizontale (într-o stare foarte bună) și un sistem de scurgere reprezintă elementele de bază. Plantele contribuie la reducerea poluării aerului din oraș și în același timp înveselesc clădirile. Acoperișurile verzi păstrează căldura iarna și temperatura scăzută vara. În acest sens se economisește multă energie termică. Iar pentru păsări, acoperișurile ecologice reprezintă un refugiu. Pe lângă avantajele de mediu, acoperișurile eco reduc disconfortul termic și pericolul de deteriorare a acoperișului.

      Desigur, grădinile pe acoperiș implică și dezavantaje. Clădirile pe care sunt amenajate trebuie să fie solide, pentru a suporta o greutate suplimentară. De asemenea, construirea acestui tip de acoperiș implică și un cost ridicat. Astfel de acoperișuri există deja în Germania (pe 20% din terasele blocurilor), și în Anglia,unde primarul  a propus ca acoperișurile caselor din oraș să fie transformate în grădini, unde să se cultive legume. În Chicago există peste 200 de grădini de acest tip, prima fiind amenajată chiar pe clădirea primăriei. Grădinile pe acoperiș reprezintă o oază de pentru păsările din oraș ,deasupra primăriei Chicago găsindu-se peste 36 de specii de păsări.În două din grădinile primăriei Chicago se găsesc stupi de albine, mierea colectată fiind vândută și câșigurile donate elevilor pentru activitățile extrașcolare.

      Mi se par foarte interesante aceste locuințe și cine știe poate într-un viitor apropiat sau îndepărtat vor exista și la noi…Pentru o viață mai frumoasă și mai sănătoasă  într-un mediu înconjurător mai protejat și mai curat…

Anunțuri

Un gând despre „Locuințe eco

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s