Printre altii…Scaramouche e doar o fatza

Poate ca n-ar trebui sa   ne ascundem asa des sub chipurile pline de zambete ironice si neadevar. O petala de lumina rupta din soare iti ademeneste ziua plutind usor. O viata intreaga André Louis s-a ascuns sub masca altora.

Rafael Sabatini isi construieste o paleta de personaje demne de starea Frantei in plina criza. Personaje cu o existenta ambigua, dura sau tiranica. Intre toate acestea, Andre Louis gaseste puterea sa apere un adevar care initial nu ii apartine.Astfel, prietenul sau Philippe de Vilmorin este ucis fara mila de marchizul Tour d’Azyr. In continuare, protagonistul il bantuie pe acest marchiz, provocandu-i mereu neajunsuri. Intrigi tesute sub o aparenta literara extraordinara, “Scaramouche” ilustreaza destinul unui tanar de a lupta impotriva propriilor sai parinti, fara a cunoaste adevarul. O epoca plina de orgoliu, mistere si aparente demnitati. Ascunzandu-se, poarta masca unui ajutor la un teatru ambulant, apoi devine actor in toata regula, urmand sa fandeze in luptele scrimei si ale politicii. Andre Louis sfideaza destinul si  nu accepta alte reguli decat ale lui.

De ce ai citi paginile acestei carti…? Pentru ca te atrage, pentru ca iti da acel sentiment de “vin-o-ncoa” si iti asterne sub ochi un destin tragic, insa interesant si palpitant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s