Scrisoare deschisă către un tânăr – André Maurois

Născut în Franța,la 26 iulie 1885, André Maurois a fost biograf, romancier, scriitor, eseist, dar și membru al Academiei Franceze și s-a stins din viață la 9 octombrie 1967 la vârsta de 82 de ani.

Romanul „Scrisoare deschisă către un tânăr” oferă sfaturile acestuia referitoare la toate aspectele vieții: bani, politică, conduita femeilor și a bărbaților, pregătire profesională, artă ș.a. din perspectiva unui om de 80 de ani, care deține experiența vieții.( „Am optzeci de ani; dumneavoastră aveţi douăzeci. Toţi cei care vă cunosc îmi vorbesc despre meritele dumneavoastră. Or, îmi cereţi să vă dau câteva sfaturi asupra conduitei de viaţă, pe scurt «o scrisoare de învăţătură…Vă mărturisesc că cererea dumneavoastră mi-a făcut plăcere.„)

Printr-un stil concis și simplu romanul cucerește încă de la primele pagini și reprezintă pentru cititor nu doar o sursă de lectură relaxantă, ci și o adevărată antologie de învățături necesare acestuia:”Viața adevărată, priviți, este aproape de dumneavoastră… Alegeți să trăiți cu adevărat, nu doar să jucați un rol în care nu credeți, într-o comedie tragică. Viața este prea scurtă pentru a nu o trăi total și frumos„.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s